Vorige jaar bestonden we 50 jaar! Er waren al voorbereidingen getroffen maar Corona gooide roet in het eten. Dit jaar hadden we poging twee voor een feestduik en jubileumfeest. Helaas kon het feest niet doorgaan, maar de duik gelukkig wel.

En dat hebben we gedaan ook. Er was een gezellige groep duikers en natuurlijk ook toeschouwers. We gingen duiken bij de duikstek Kure-Jan Strand in Twiske Den Ilp. Voor de duik verzamelden we op de parkeerplaats en na de buddy indeling trokken we ons duikpak aan. Nog even met z’n allen op de foto en daarna te water. Onderwater kwamen we direct een paling tegen. We wilden naar het platform. Maar als snel bleek het kompas te blijven draaien. Dat heb ik al een keer eerder gehad bij deze duikstek… Maar we geven niet op. Onderweg kwamen we een grote snoekbaars tegen en bleek even later dat we toch een verkeerde afslag hebben genomen. Nog een paar visjes gezien en toen gingen we naar boven. Boven aangekomen besloten we langs de kant terug te zwemmen en ook daar kwamen we nog een snoek tegen. Het was een leuke duik.

Aan de kant even horen wat de andere duikers hadden gezien, een aantal hadden het platform wel bereikt, maar daar bleek geen vis te zitten. Wij blij dat we daar niets gemist hebben. Na het omkleden en opbergen van alle duikspullen stond de koek en zopie klaar. Ik kan beter zeggen, thee en koffie en warme choco én een gebakje. Konden we nog even heerlijk nagenieten en de duik feestelijk afsluiten met een lekker gebakje. Afsluitend werd er nog een wisseltrofee uitgereikt voor duiker van het jaar.

Aankomend jaar maar poging drie van het jubileumfeest. En misschien nog wel een feestduik?