Dat was weer een gezellige clubduik. De kleine parkeerplaats bij de Ouderkerkerplas stond meteen vol. Claudy moest zelfs op het gras parkeren. Kom je daarvoor helemaal uit Belgiƫ gereden. Een paar drupjes regen dreigden even het feest in het water te laten vallen, maar gelukkig bleef het droog en konden we alsnog nat worden door onszelf in het water te laten vallen.
We doken meteen al bovenop een paar baarsjes. Ondiep was het weelderig begroeid met overal scholen baars. Al snel kwamen we bij de puinwand. Stukken beton en ijzeren stangen, dik met mosseltjes begroeid, vormen hier een surrealistisch landschap. Helemaal als je van onder af langs de grillige vormen kijkt en hoog boven je de baarsjes ziet rondzwemmen. Opeens kwam er nog een school grotere baarzen rustig langs glijden en vervolgens een paar duikers die enthousiast een paal aan het filmen waren. Een mooi begroeide paal, dat wel.
Uiteindelijk 45 minuten gedoken en dan wordt het tijd voor koffie en thee en even napraten, en als je dan terugkomt van de hond uitlaten staat iedereen nog steeds van het napraten na te praten.