Duiken is een fascinerende sport waarbij je de kans krijgt om de wereld onder de zeespiegel te ontdekken. Met meer dan zeventig procent van de wereld is bedekt met water. Iedereen kent de wereld zoals hij is op het droge, slechts een klein percentage heeft de mogelijkheid gehad om kennis te maken met de adembenemende wereld die alleen onderwater te bewonderen is, en dit zijn de duikers onder ons.

Duiken stelt je in staat om voor langere tijd onder het wateroppervlak door te brengen en te genieten van de ongerepte schoonheid van de onderwaterwereld. Ons lichaam is van nature niet aangepast om te overleven in een omgeving zonder zuurstof, maar duikers maken gebruik van gespecialiseerde duikapparatuur om te kunnen ademen, zien en zich voortbewegen. Deze apparatuur omvat onder andere duikflessen met perslucht, duikmaskers, snorkels, vinnen, en duikpakken om comfortabel te blijven in het water.

Met duiken kun je de kleurrijke koralen, vissen en andere zeedieren bewonderen die de onderwaterwereld bewonen. Het is een sport die zowel avontuur als ontspanning biedt, en duikers leren belangrijke vaardigheden en procedures om veilig onder water te kunnen bewegen en om te gaan met mogelijke noodsituaties. Het is een unieke manier om de verborgen schatten van de oceaan te verkennen en te genieten van de magische ervaring van gewichtloosheid onderwater.