Onze vereniging is aangesloten bij de Nederlandse Onderwatersport Bond, kortweg de NOB. De NOB is de bond voor alle duikers en daarmee dé organisatie voor iedereen die het unieke van ‘het onderwater-zijn’ wil beleven. Ruim 16.000 aangesloten duikers, 2300 duikinstructeurs en 280 duikverenigingen en duikscholen profiteren van de kwalitatief uitstekende opleidingen, van het feit dat de NOB de belangen van de Nederlandse duikers behartigt en van de kennis en ervaring die de NOB op het gebied van de onderwatersport met verenigingen en leden deelt. Voor duikers heeft het lidmaatschap van de NOB een aantal grote voordelen: zo ontvang je iedere maand het prachtige magazine ‘Onderwatersport’ en profiteer je van de collectieve verzekeringen die voor NOB-leden zijn afgesloten. Daarnaast krijgen NOB-leden regelmatig korting op duikgerelateerde activiteiten en producten. Wil je meer weten over de NOB? Kijk dan eens op www.onderwatersport.org.

C.V.O. La Spiro maakt voor de duikopleidingen gebruik van de opleidingsmiddelen en CE normering van de NOB.De NOB heeft zich op haar beurt weer geconformeerd  aan het CMAS, (de Confederation Mondiale des Activites Subaquatiques), de wereldfederatie voor de onderwatersport.

Een goede opleiding is de basis voor iedere sportduiker. C.V.O. La Spiro verzorgt, volgens de regels van de NOB, zelf de opleiding voor de brevetten 1*, 2* en 3* sportduiker in modules. De opleidingen worden gegeven volgens het z.g.n. modulaire systeem, hetgeen betekent dat men stapsgewijs het brevet behaalt, zonder examenvrees!! In deze opleiding komen alle aspecten van het snorkelen en duiken aan de orde, door theorie-avonden en trainingen in het zwembad. Na het behalen van de theorie- en zwembadmodules worden onder begeleiding van onze instructeurs en ervaren duikers de z.g.n. buitenduiken gemaakt, waarin zowel de ontspanning als praktijkoefeningen centraal staan. Als men alle benodigde modules met goed gevolg heeft afgelegd ontvangt men een internationaal erkende NOB/CMAS-brevetcard, waarmee men overal ter wereld terecht kan. Diegenen die bij een andere instelling een brevet hebben gehaald (PADI, IDD, lADS etc.), worden ingeschaald. Dit houdt in dat men dezelfde duikbevoegdheden heeft als met een vergelijkbaar NOB/CMAS duikbrevet en door kan gaan met een vervolgopleiding.

Wil je meer weten over C.V.O. La Spiro en/of een introductieduik maken? Neem dan contact met ons op!